Noora Räty on vahvistanut Aamulehdelle uutisen, jota moni lienee jo aavistellut. Maajoukkueura on ohi.

Rädyn nimi on mainittu viime vuosina otsikoissa lähinnä kohun saattelemana. Ex-päävalmentaja Pasi Mustonen jätti huippuveskarin kolmen perättäisen MM- ja yhden olympiaturnauksen kisaryhmästä kokonaan pois.

33-vuotiasta Rätyä voidaan hyvin syin kutsua Naisleijonien kaikkien aikojen maalivahdiksi. Lähes tuplaten toiseksi eniten maaotteluita kerännyttä Meeri Räisästä enemmän maajoukkuekokemusta omaava maalivahti on edustanut Suomea 17 vuotena, alkaen 15-vuotiaasta.

Koko maailmankin mittapuulla Rädyn maajoukkueura on vertaansa vailla, sillä 17 kautena ei kukaan muu nainen ole maalivahtina maataan edustanut. Otteluiden määrässä nykyistä HPK-veskaria pidemmän korren vetää vain Ruotsin Sara Grahn, jonka 173 ottelua on 22 pykälää suurempi lukema.