Ruotsin jääkiekkoliitto on valinnut maan jääkiekkohistorian parhaan kentällisen sekä historian parhaan ruotsalaispelaajan.

Parhaan pelaajan valinta kohdistui Detroit Red Wingsin puolustajlegenda Nicklas Lidströmiin. Neljästi Stanley Cupin urallaan voittanut Lidström, 52, valittiin urallaan seitsemän kertaa NHL:n parhaaksi puolustajaksi ja kertaalleen pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kymmenkertainen NHL:n All Star -puolustaja voitti urallaan lisäksi MM-kultaa sekä olympiakultaa.

Lidström otti luonnollisesti toisen puolustajan paikan myös maan historian parhaaksi valitussa kentällisessä saaden pakkiparikseen Börje Salmingin. Hyökkäyskolmikon muodostavat Peter Forsberg – Mats Sundin – Håkan Loob. Parhaaksi maalivahdiksi valittiin Henrik Lundqvist.

Oletko samaa mieltä valinnoista? Kerro mielipiteesi suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.