LAPPEENRANTA. SaiPa ja Sport kohtasivat lauantaina jääkiekkoliigan dramaattisessa jumbopelissä, jonka vierasjoukkue aloitti hyvin.

Sport johti 0-2, mutta pistepörssiä johtaneen vaasalaisjoukkueen Axel Holmströmin (8+16=24) loukkaantuminen SaiPan Kristian Pospisilin taklauksesta muutti käsikirjoitusta totaalisesti. Ruotsalaisen peli jäi kesken, mutta lauantaina hallilta kantautui tieto, että tapauksesta ”selvittiin vähällä”.

Seuranneella viiden minuutin alivoimalla SaiPan Tino Metsävainio iski läpiajosta 1-2-kavennuksen, ja pian perään Sportin ylivoima kuihtui kasaan väärästä vaihdosta tulleen pikkukakkosen takia.

– Meidän suunnitelmamme mukaan paineistettiin pitkällä alivoimalla. Kaveri ampui viivasta, kiekko osui minuun ja pääsin läpi. Läpiajossa oli aika selkeä juttu, mitä teen, koska muuta ei kikkapankista löydy, Metsävainio virnisti.

SaiPa voitti lopulta 4-2.

– Ehkä se vaikuttaa, kun noin hyvä pelaaja putoaa pois. Eiköhän Holmström aika tärkeä pelaaja heille ole.

Metsävainiolle jäähyt eivät ole tuttu juttu, ja hän on todellinen ihmemies. Hyökkääjä on pelannut 164 runkosarjan matsia, ja niissä pelaaja on ottanut yhden ainoan kakkosen. Se tuli viime kaudella.

– Ei kai tähän mitään uutta salaisuutta ole, Metsävainio hymyili kysyttäessä, onko hänen pankissa jotain uusia juttuja jäähyjen välttämiseen.

– En tiedä itsekään. En usko, että johtuisi mistään tilanteiden välttelemisestä. Pyrin olemaan mailan kanssa huolellinen, ettei sillä huitoisi mihinkään.

Sunnuntaina kauttaan Ilveksen vieraana jatkavalle SaiPalle voitto mahtoi olla myös henkisesti tärkeä, sillä kuten todettua, kyseessä oli jumbomatsi.

– Totta kai oli tärkeä peli meille. Tarvitsemme kaikki pisteet, mitä vain irti saa. Pysymme siten taistelussa mukana.

SaiPa on ennen Tampereen matsia viimeisenä, mutta nyt enää pinnan perässä Sportia. Tampereelle Idän Sputnikit lähtevät kolmen pelin voittoputkessa.

– Lauantaina pelasimme kolmannen erän hyvin.

– Ja totta kai tuollainen (voittoputki) maistuu, ei niitä tässä ihan liikaa ole tullut viime ja tämän kauden aikana. Sunnuntaipeli on vähän outoa, mutta ei kait siinä sitten eroja huomaa, kun peliin rupee valmistautumaan.

– Sunnuntaina pitää olla koko 60 minuuttia sitkeä ja pelata omaa peliä. Ei kestä nukkua yhtäkään erää.

Liiga sunnuntaina:
Ilves-SaiPa klo 17.00