NHL-avuista puhutaan keskimääräistä enemmän miesten MM-kisojen yhteydessä, mutta joitakin saapuu yleensä myös alle 20-vuotiaiden turnaukseen. Huhut ovat tuomassa Kanadalle jopa kahta.

Tarjolla vaahteranlehtipaidoille saattavat olla Dylan Guenther ja Shane Wright. Molemmilla on menossa ensimmäinen kausi ammattilaisena.

17 ottelussa tehopisteet 3+6=9 saalistanut Guenther tuskin olisi edes harkinnassa nuorten MM-kisoihin, mikäli hän ei pelaisi Arizona Coyotesin kaltaisessa häntäpään joukkueessa. Viimeiset sijat ovat heikommille joukkueille jopa tavoiteltavia tällä kaudella, sillä poikkeuksellisen kovatasoiseen NHL-draftiin halutaan mahdollisimman aikaiset varausvuorot, mikäli playoff-paikka ei ole saavutettavissa.

Wrightin saapuminen nuorten MM-turnaukseen kävisi järkeen. Alle 18-vuotiaiden MM-tasolla puolikuntoisena lähes kolmen pisteen ottelutahdilla tehoillut sentteri ei tunnu löytävän paikkaansa NHL-kokoonpanosta, mutta AHL:ssä on syntynyt jo neljä maalia kolmeen peliin.