Liiga-seura Kärpät saa paikata myös ensi kaudella kokoonpanonsa aukkoja eri pelipaikoilla NHL:n vuoksi.

Seuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho paljastaa MTV Urheilulle, että ainakin kolme nykyistä kärppäpeluria suuntaa varmuudella ensi kaudeksi rapakon taakse.

– Tiedämme jo nyt, että kolme pelaajaa lähtee NHL:ään. Topi NiemeläLeevi Meriläinen ja Ville Koivunen. Topi pelaa lainavuottansa täällä, Villellä oli kaksi Euroopan lainakautta omassa sopimuksessaan ja Meriläisen kanssa sovittiin yhdestä lainavuodesta. He ovat varmoja tapauksia, he lähtevät joka tapauksessa sinne, Aho paljastaa.

Neljäs potentiaalinen lähtijä on loistavaa kautta pelaava ykkösmaalivahti Joel Blomqvist.

– Hän ei ole tehnyt vielä NHL-sopimusta, mutta kyllä, hän on jatkon kannalta kysymysmerkki. Saamme nauttia aika lyhyen aikaa näistä nuorista pelaajista, jotka tekevät jo varhaisessa vaiheessa sopimuksen NHL:ään. Se on aika taiteilua, kun samalla yritetään kasvattaa pelaajia NHL:ään ja samalla pyritään menestymään koko ajan, Aho jatkaa.

Kärppäpomon mukaan seuran juniorimyllystä löytyy tällä hetkellä puolenkymmentä muutakin tulevaisuuden potentiaalista NHL-nimeä. 17-vuotiaat Antti Alasiurua Emil Pieniniemi ja Visa Vedenpää ovat Ahon mukaan kaikki oman ikäluokkansa kärkinimiä, joilta voidaan odottaa nousua kirkkaisiin valoihin lähivuosien aikana.