Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen onnistui katkaisemaan peräti yhdeksän ottelun mittaiseksi venyneen pisteettömän putken jääkiekon NHL:ssä perjantaina.

Suomalainen iski Vegas Golden Knightsissa irronneessa 4-3-voitossa tehot 1+1 nousten ottelun ykköstähdeksi. Vuonna 2016 Nuorille Leijonille maailmanmestaruuden jatkoerässä ratkaissut pelaaja on iskenyt tällä kaudella nyt tehot 2+5.

Kapasesta on puhuttu aiemmin, että hän on pian vaihtokaupan kohde NHL:ssä, mutta samalla vaihtoarvo on todella pohjalla. Asiantuntijoiden mukaan Pens on tehnyt virheen tarjottuaan suomalaiselle taannoin 3,2 miljoonan dollarin ja kahden vuoden jatkopahvia.

Perjantaiyö kuitenkin muutti säveliä – ainakin hetkeksi.

– Hän yrittää pelata oikein, Kapanen pyrkii hyödyntämään nopeuttaan. Hän voitti kamppailuja kiekon kanssa. Kapanen on pätevä pelaaja, Pens-luotsi Mike Sullivan sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Meidän on parannettava, mutta mielestäni pelasimme aika hyvän pelin, suomalainen puolestaan pohti taalaliigan nettisivuilla.

Sullivanin mukaan joukkueen leirissä ollaan innoissaan Kapasen puolesta.

– Olemme innostuneet siitäkin, että hän sai palkinnon. Kapanen pelasi hyvän pelin – ei pelkästään sen takia, että hän teki maalin.

Pensin pistesaldo 28 on itäisen konferenssin joukkueista seitsemänneksi eniten. Divisioonassaan Pittsburgh on neljäntenä.