Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkue on aina nimekäs. Vuosikerta 2023 tulee olemaan jopa totuttua kovempi, sillä NHL:stä odotetaan jopa kolmea vahvistusta.

The Athleticin mukaan kisapassi leimattaneen Dylan Guentherille, Shane Wrightille ja Brandt Clarkelle. Guenther on kolmikosta ainoa täysipäiväinen NHL-pelaaja ja on kerännyt Arizona Coyotesin paidassa 20 ottelussa tehopisteet 3+8=11.

Clarkea ja Wrightia on pidetty väkisin NHL-kokoonpanossa käyttäen hyväksi mahdollisuutta passittaa pelaajat kahden viikon kuntoutusjaksolle AHL:ään. Kanadan CHL-junioriliigojen kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaan alle 20-vuotiaita pelaajia ei voida ilman kyseistä jippoa toimittaa farmiin, vaan heidän täytyy lähtökohtaisesti pelata joko NHL:ssä tai junioreissa.

Kukin edellä mainitusta triosta on maailman terävintä kärkeä ikäluokastaan, sillä jokainen on varattu NHL:ään top 10:n joukossa. Clarke ja Guenther valittiin draftissa vuosi sitten, Wright viime kesänä.