Hallitsevan Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanchen koneet yskivät NHL:ssä pahasti. Boston Bruins kasvatti Mikko Rantasen tähdittämän joukkueen tappioputken kolmeen oltuaan parempi maalein 4-0.

Bruinsin voittomaalista vastasi ottelun toisen erän alkupuolella David Pastrnak. Tshekkiläistähti on iskenyt tällä kaudella 18 maalia, tämän vuoden saldo puolestaan on tasan 50 kihausta.

Tuo 50 maalia on eräänlainen tilastoihme tarunhohtoisessaSportsnet Stars -niminen Twitter-tili tiesi kertoa, että Pastrnakista tuli ensimmäinen Bruins-pelaaja sitten vuoden 1989 ja Cam Neelyn, joka on kyennyt NHL:ssä 50 häkkiin kalenterivuoden aikana.

Sportsnet Stats

@SNstats
David Pastrnak

First #NHLBruins player to score 50 goals in a calendar year since Cam Neely (52 goals) in 1989

Ottelun, eli toisin sanoen Avsin suomalaiset selvisivät matsista selkäsaunaan nähden puhtain paperein. Rantanen ja Sampo Ranta välttivät kumpikin esimerkiksi tehotilaston miinukset, Artturi Lehkonen oli puolestaan sivussa loukkaantuneena.

Avs on omassa divisioonassaan vasta neljäntenä, mutta vaikeuksien keskellä on muistettava se, että joukkueen loukkaantumislista on tällä hetkellä tolkuttoman pitkä.