Pekka Kangasalusta siirtyy valmentamaan ulkomaille. Saksan pääsarja DEL-liigassa pelaava Bietigheim Steelers on pestannut Kangasalustan uudeksi päävalmentajakseen.

45-vuotias Kangasalusta korvaa pestissä Daniel Naudin, joka sai seurasta vajaat kaksi viikkoa sitten lähtöpassit. Steelers majailee parhaillaan 15 joukkueen DEL-liigassa jumbona. Joukkueessa pelaa kolme suomalaista: hyökkääjät Michael Keränen ja Teemu Lepaus sekä maalivahti Sami Aittokallio.

Viimeisen kahden kauden ajan Kangasalusta toimi KHL:ssä Jokerien apuvalmentajana. Kun Jokerit vetäytyi KHL:stä viime kaudella, Kangasalusta siirtyi vielä loppukaudeksi HC Slovan Bratislavan apuvalmentajaksi. Joukkue voitti lopulta Slovakian mestaruuden.

Kangasalusta on toiminut Liigassa Jukurien päävalmentajana sekä HIFK:n ja Ilveksen apuvalmentajana. Kaudella 2017-18 hänet nähtiin puolestaan Leijonien apuvalmentajana olympialaisissa ja MM-kisoissa.