Aleksander Barkovin kipparoiman NHL-joukkue Florida Panthersin uusi hyökkääjä Matthew Tkachuk iski keskiviikon vastaisena yönä Colorado Avalanchesta irronneessa 5-4-voitossa kaksi maalia nostaen kauden tehonsa jo lukemiin 22+29=51. Tahti on ollut hurja, sillä 50 pisteen raja meni hyökkääjällä rikki sesongin 39 ensimmäisessä matsissa.

NHL Public Relations -nimisellä Twitter-tilillä kerrottiin, että hänestä tuli kolmas Panthers-pelaaja, joka on rikkonut tuon rajan maksimissaan 39 pelissä.

Edes Floridaa kaudesta 2013-14 lähtien edustanut Barkov ei ole kyennyt tuollaiseen tahtiin. Nopeammin 50 pisteen rajapyykkiin ovat kyenneet Pavel Bure, joka takoi 50 pistettä kasaan kaudella 1999-2000 vain 34 pelissä ja Jonathan Huberdeau – hän rikkoi rajan 37 ja 38 ottelussa kausina 2021-22 ja 2019-20.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Matthew Tkachuk, who is headed for his second #NHLAllStar Game, is the fastest Tkachuk ever to hit 50 points in a season.

More info: media.nhl.com/public/live-up… #NHLStats

Taalaliigan pistepörssin kasi siirtyi pantteripaitoihin vasta täksi kaudeksi Calgary Flamesista. Hän on joukkueensa ylivoimaisesti tehokkain, sillä pörssikakkonen on Brandon Montour saldolla 7+27=34.

Vire ei välttämättä ole yllätys tuijottamalla viime kautta. Yhdysvaltain ja Kanadan passin pelaaja nimittäin iski sesongilla 2021-22 Flamesissa uransa kovimmat runkosarjapinnat – Tkachuk tehtaili 82 ottelussa peräti 104 (42+62) pistettä.