NHL-joukkue NY Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko on tehtaillut sarjan 42 pelissä tehot 9+9=18, mutta lähimenneisyydessä vire on ollut poikkeuksellisen hyvä. Tehoista nimittäin esimerkiksi joulu-tammikuussa on syntynyt peräti yli puolet (5+5=10).

Suomalaisen joukkuekaveri Mika Zibanejad kehui Kakon menoa NHL:n nettisivuilla. Pelaaja on kuulemma löytänyt itseluottamuksensa, ja Kakko tulee koko ajan vanhemmaksi sekä loogisesti myös kokeneemmaksi.

– Kun 18-vuotias pelaaja tulee Euroopasta tällaiseen kaupunkiin ja organisaatioon, häneen kohdistuu paljon painetta, mutta Kakko on tehnyt rajusti töitä, ja hän on halunnut osoittaa kykenevänsä pelaamaan täällä.

– Näen joka päivä kehitystä hänen kohdallaan, sanoi Zibanejad, joka on kuulemma iloinen suomalaisen puolesta.

Turkulaiskasvatti pelaa tarunhohtoisessa pian 200. runkosarjamatsinsa. Nyt vyöllä on 199 peliä tehoi 35+41=76.

– Mitä enemmän pelaa, sitä paremmin tuntee vastustajat ja ymmärtää, milloin pysyä kiekossa ja milloin luopua siitä, 727 runkosarjapelin ruotsalaispelaaja valaisi.

– Nyt Kakko osaa hyödyntää tilanteet oikein, ja hän luo minulle ja Chrisille (Kreider) aikaa jäällä. Hän pelaa vahvuuksillaan, ja hän on jo hyvällä tasolla, mutta hän yhä kehittää vahvuuksiaan. Sitä on hienoa katsella.

Viime yönä Rangers kaatoi Minnesota Wildin voittomaalikisassa 4-3. Kakko, Zibanejad ja Kreider jäivät tällä kertaa pisteittä.