Hallitseva Stanley Cup -mestari Colorado Avalanche räpeltää NHL:ssä syvällä.

Joukkue on voittanut edellisestä kahdekasta pelistä vain yhden, ja varsinaisella peliajalla se on onnistunut voittamaan viimeksi 18. joulukuuta – ja vaikeudet vain kasvoivat perjantain vastaisena yönä Chicago Blackhawks -pelissä.

Sarjassa kaikkein vähiten pisteitä yhdessä Columbus Blue Jacketsin kanssa kerännyt Chicago voitti matsin 3-2.

Oli tosin lähellä, että Colorado olisi ottanut kamppailusta pisteitä. Alex Newhookin päätöserän loppupuolella syntymässä ollut 3-3-tasoitus hylättiin valmentajan haaston jälkeen.

Kuvion näki läheltä ja oleellisesti Coloradon suomalainen supertähti Mikko Rantanen, jonka maalivahdin häirinnän takia häkki hylättiiin.

Colorado-luotsi Jared Bednar kommentoi hässäkkää NHL:n nettisivuilla.

– Rantanen oli maalilla, ja Chicagon pakki Connor Murphy tavallaan kaatoi hänet. Siitä ei tietysti ole epäilystäkään, etteikö Rantasen maila olisi koskenut Petr Mrazekin patjaa, Bednar aloitti.

– Kiekko oli mielestäni pelattavissa. En tiedä, olisiko Rantanen mennyt maalivahtia päin ilman Murphyä. Kyseessä oli aika tiukka haasto.

– Ymmärrän, miksi se haastettiin, mutta silti siinä oli kyse tiukoista jutuista. Tästä on mentävä nyt vain eteenpäin.

Kovista poissaoloista kärsinyt Avalanche alkaa ihan oikeasti olemaan lirissä. Se on kerännyt esimerkiksi läntisen konferenssin joukkueista pisteitä vasta 11:nneksi eniten (43) ja keskisessä divisioonassa sen kutosella on vaikkapa kolmossijaan matkaa jo seitsemän pinnaa.