KalPa kuuluu Liigan superyllättäjiin, koska lauantain kierroksen ollessa kesken se miehitti komeasti kuudetta sijaa. Se paikka oikeuttaa suoraan pudotuspeleihin.

Lauantain kierroksella KalPa ei pelaa, joten sijoitus voi pudota pykälän seitsemänneksi Kärppien pelistä riippuen.

– Olemme pelanneet pääsääntöisesti oikein hyvin. Sanotaan näin, että viime vuonna olimme kauempana siitä, että pystyimme voittamaan illasta toiseen, KalPan kultakypärä Jaakko Rissanen sanoi Liigan nettisivujen jutussa.

Hän on summannut sesongin 39 koitoksessa 37 (11+26) pistettä. Sisäisen pörssin kakkosena keikkuu Aapeli Räsänen (11+15=26), jo 11 pisteen päässä.

Riisanen on sanojensa mukaan pelinrakentajasentteri.

– Ei minusta varmaan hirveää maalitykkiä koskaan tule. Olen yrittänyt hakeutua itsekin paikkoihin enemmän ja laukoa. Se maalinteko on kuitenkin jääkiekossa hankalin asia.

Hyökkääjä on matkalla uransa tehokkaimpaan runkosarjakauteen. Piste-ennätys on 43 (9+34) kaudelta 2016-17. Nyt tulossa on tilastokeskiarvojen mukaan 56 pisteen kausi – noin 17+39.

Rissanen ei jostain syystä ole noussut maajoukkueeseen, mutta kaapissa on liigahopeaa ja Spengler Cupin voitto KalPassa.

Voiton tunne kasvattajaseurassa kuulemma houkuttaisi.

– Olisi vastaavaa kiva kokea uudelleen. Liigakausi on kuitenkin niin paljon pidempi, että sen voittaminen olisi ihan eri asia.