Ruotsalaishyökkääjä Axel Holmström pelaa parhaillaan toista kauttaan Liigassa Sportin joukkueessa. Viime kausi meni hänen osaltaan totutellessa Liigaan ja hän viimeisteli 59 otteluun tehopisteet 7+14=21. Tällä kaudella tahti on ollut aivan toista luokkaa: 38 ottelun jälkeen Holmströmillä on kasassa jo tehopisteet 10+25=35.

26-vuotias Holmström pelasi ennen Liigaan tuloaan kotimaansa pääsarja SHL:ssä. Hän on pelannut SHL-urallaan yhteensä 200 runkosarjaottelua (32+46=78) sekä 37 pudotuspeliä (12+19=31).

Holmström vertaili Liigaa ja SHL:ää keskenään Ylen haastattelussa. Hän antoi kehuja Liigan pelitavalle.

– Rehellisesti sanottuna Suomen liiga on mielestäni hauskempi sekä katsojan, että pelaajan näkökulmasta. Kentällä tapahtuu enemmän, peli on avoimempaa ja sitä kautta vähän hyökkäysvoittoisempaa kuin SHL:ssä.

– SHL:ssä yritetään välttää virheitä ja liiga on puolustusvoittoisempi. Suomen liiga on hyökkäysvoittoisempi ja ehkä hauskempi tavalliselle fanille, se on positiivinen asia.

Liigaa pidetään yleisesti taktisena sarjana, jossa tarkka puolustaminen on suuressa roolissa, minkä seurauksena myöskin maalimäärät ovat pieniä. Näihin peilaten Holmströmin näkemykset ovat hieman yllättäviä.