Carolina Hurricanes koki jääkiekon NHL:ssä maanantaiyönä katkeran kohtalon Vancouver Canucksin käsittelyssä.

Sebastian Aho iski Canesille 3-2-maalin Teuvo Teräväisen syötöstä ajassa 57.08, mutta sen jälkeen maalasi vain Canucks. Tasoituksen se täräytti 17 sekuntia ennen kolmannen erän summeria, voiton joukkue varmisti lopulta voittomaalikisassa ottelun päättyessä lukemiin 3-4.

Aho sadatteli ottelua edustamansa joukkueen nettisivuilla.

– Emme saaneet peliämme käyntiin missään vaiheessa iltaa. Kaverille on annettava tunnustusta, he pelasivat hyvin. He pistivät kiekkoa ylös hienosti moneen kertaan.

– Tänään (sunnuntaina) oli vaikeaa, mutta homma oli meillä käsissä loppuun asti.

Reilut 21 minuuttia pelannut Aho nosti maalillaan kauden pistesaldonsa lukemiin 14+23=37, yli 22 minuuttia urakoineen Teräväisen saldo on syötön myötä nyt 3+15=18.

Ottelun kolmas suomalainen oli pisteittä reilun 17 minuutin peliajalla jäänyt Canesin Jesperi Kotkaniemi.

Carolina on tappiosta huolimatta erinomaisessa paikassa. Se johtaa omaa divisioonaa kolmen pisteen erolla ennen New Jersey Devilsiä.