Pelicansin kärkipuolustaja Teemu Eronen iski viimein kauden avausmaalinsa lauantaina, kun joukkue taipui kotonaan HIFK:lle lukemin 4-5. Eronen iski välittömästi kaksi maalia samassa ottelussa.

32-vuotiaan Erosen maalittomuus oli yllättävä asia peilaten siihen, että mies mätti viime kaudella pakin paikalta komeat 14 maalia. Hän sijoittui koko Liigan puolustajien maalipörssissä toiseksi.

Vaikka maalit ovat kiertäneet Erosta, hän on pelannut siitä huolimatta vahvaa kautta. 39 otteluun Eronen on kasannut nyt tehopisteet 2+18=20. Lisäksi tehotilasto näyttää lukemaa +12.

Näin ollen Eronen pelasi tällä kaudella 38 ottelua maaleitta, mutta onnistui silti kasaamaan 18 tehopistettä. Sen myötä Eronen nousi lähelle kärkeä erikoisessa tilastossa. Ainoastaan kolme pelaajaa on onnistunut Liigassa keräämään enemmän syöttöpisteitä kauden aikana tekemättä yhtään maalia. He ovat 20 syöttöpistettä viimeistelleet Jacob Andersson (2021-22) ja Tommi Tikka (2017-18) sekä 19 syöttöä viimeistellyt Colby Genoway (2009-10).

Liiga

@smliiga
Pelicansin Teemu Eronen oli viime kaudella puolustajien toiseksi paras maalintekijä runkosarjassa 14 osumallaan. Tällä kaudella maalihanat aukenivat kuitenkin vasta 39. ottelussa. Lauantain kahden maalin ilta oli Eroselle Liiga-uran kolmas.

#Liiga #PelicansFi