NHL:n runkosarjan viime kaudella voittaneen Florida Panthersin koneet yskivät yllättävän pahasti. Esimerkiksi Atlantin divisioonassa kolmossijaan on matkaa kahdeksan pinnaa, ja tiistaiyönä tuli 2-6-tappio NY Rangersin käsittelyssä.

Joukkueen ykköstykki Matthew Tkachuk kuitenkin sai aihetta pieneen iloon. Kun hän syötti Aleksander Barkovin iskemän 2-5-kavennuksen, nousi samalla koko kauden tehopistemäärä lukemiin 24+36=60.

Nuo tehot ovat syntyneet vain 46 matsissa, ja Floridaan täksi kaudeksi siirtyneestä tehohyökkääjästä tuli vasta toinen kautta seurahistorian, joka on kyennyt iskemään uransa 60 ensimmäistä Panthers-pinnaa alle 50 ottelussa.

Aiemmin tähän on kyennyt Pavel Bure, joka rikkoi rajan vain 41 ensimmäisen matsin aikana.

Tkachukin passista maalin iskenyt Barkov pelasi ottelussa reilut 20 minuuttia (-1). Tehokkain suomalaispelaaja oli Rangersin Kaapo Kakko saldolla 0+2 (15.30, +1), Panthers-leiristä pisteille ylsivät Barkovin lisäksi yhden maalin syöttäneet Anton Lundell (16.29, -3) ja Eetu Luostarinen (17.19, -2).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Matthew Tkachuk recorded his team-leading 60th point of 2022-23 and became the eighth player this season to reach the mark.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…