Kärppien U20-joukkueessa tällä kaudella kiekkoillut huippulupaava Aleš Čech vaihtaa maisemaa.

18-vuotiaan tshekkipuolustajan ura jatkuu seuraavaksi Tshekin Extraligassa, sillä hän on päässyt sopimukseen BK Mladá Boleslavin kanssa.

Tshekin nuorisomaajoukkueissa aktiivisesti esiintynyt Čech ehti pelaamaan Kärppien organisaatiossa kolmen ja puolen vuoden ajan. Liigassa puolustaja ei esiintynyt kertaakaan.

Čechin siirto toteutui samalla, kun KalPa värväsi BK Mladá Boleslavissa pelanneen Matyáš Kantnerin. Urheilujohtaja Martin Ševcin mukaan kuopiolaisseura julkaisi sopimuksen ennen kuin kaikki asiat oli sovittu. Tämä aiheutti seuralle ongelmia, sillä fanit suuttuivat Kantnerin lähdöstä, josta tshekkiseura ei ollut tiedottanut mitään.

– Siirtoa oli tietämättämme nopeutettu Suomen puolella. Heillä ei ollut vielä edes meidän vahvistamia papereita, kun he julkaisivat jo Matyášin siirron, Ševc sanoi tshekkiseuran tiedotteessa kertoen samalla, että molemmilla pelaajilla on sama agentti.

Kantner matkusti Suomeen jo maanantaina, eikä Ševcin mukaan ollut kaukana, että hänet olisi lennätetty takaisin kotimaahansa. Tällä kertaa osapuolet saivat kuitenkin kaiken sovittua, joten mitään ei jäänyt hampaankoloon – ainakaan pahasti.

– Tietenkin toivomme Kantnerille menestystä ulkomailla. Ja mitä tulee Aleš Čechiin, niin hän on nuori ja lupaava puolustaja. Hän on kehittynyt, mikä näkyi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jossa hän oli tärkeä osa Tshekin hopeajoukkuetta.

BK Mladá Boleslav

@bkboleslav
Do Mladé Boleslavi přichází osmnáctiletý obránce Aleš Čech, stříbrný medailista z nedávného mistrovství světa juniorů, který působil ve Finsku. Naopak v Bruslařském klubu končí Matyáš Kantner.
📲 bit.ly/kantner-cech