Carolina Hurricanes nousi jääkiekon NHL:n lauantaiyössä voittoon uskomattomalla tavalla. Joukkue oli vielä reilut puolitoista minuuttia ennen päätöserän San Jose Sharksia vastaan kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta sitten tapahtui kummia.

Sebastian Ahon (58.23) ja Martin Necasin (59.48) osumat nostivat Canesin tasoihin, jatkoajalla jälkimmäinen puolestaan niittasi voittomaalin pelin mennessä lopulta Carolinalle lukemin 5-4.

Necas osui myös toisen kerran, kun jatkoajan alkuun hän niittasi 5-4-voittomaalin ajassa 60.55.

Tshekkiläispelaaja tehtaili Canesille jatkoaikamaalin myös Sharks-peliä edeltäneessä koitoksessa, ja nyt laituri iski historiaa. Hän on vasta ensimmäinen pelaaja kautta Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa, joka on kyennyt jatkoaikamaaleihin peräkkäisissä peleissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Martin Necas scored his League-leading third overtime goal of the season and made some @Canes / Whalers franchise history in the process.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Lisäksi Necas on vasta viides pelaaja kautta NHL-historian, joka on kyennyt tekemään tasoitusmaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Vaikka temppu on harvinaisuus, on aiemmin tällaiseen kyennyt Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ihan äskettäin – eli noin puolitoista kuukautta sitten.

NHL Public Relations

@PR_NHL
A late-tying goal and an early OT winner, Martin Necas knows how to put on a show. 😅

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Necasin lisäksi esille nousi myös kahden maalin Aho sekä maalin mieheen syöttäneet Teuvo Teräväinen ja Jesperi KotkaniemiAntti Raanta torjui Carolinan maalilla 26 kutia.

– Uskomme toisimme. Teemme töitä kovasti, kunnes peli on ohi. Näin se oli tänä iltana, pelin ykköstähti Aho sai Canesin nettisivuilla.

Carolina johtaa divisioonaansa kahden pinnan erolla ennen New Jersey Devilsiä.