Boston Bruins on ollut jääkiekon NHL:n suvereeni hallitsija, ja itäisen konferenssin joukkueista se on paras peräti yhdeksän pisteen erolla (81).

Kauden ensimmäinen tappioputki kasvoi kuitenkin maanantaiyönä kolmeen, kun itäisen konferenssin joukkueista pisteitä toiseksi eniten (72) kerännyt Carolina Hurricanes voitti maalein 4-1.

Sebastian Aho iski Canesille 1-0-maalin avauserässä. Hän pelasi matsissa vajaat 19 minuuttia, tehotilasto jäi napsun plussalle.

Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät tehoitta. Herrat pelasivat vajaat 18 ja vajaat 17 minuuttia niin, että Teräväinen saalisti plusmiinussaldoon +1:n.

Canes-pakki Brent Burns oli juhlakalu, kun hän pelasi 1300. runkosarjapelinsä. Puolustaja käänsi kuitenkin puheen osaksi myös Ahoon juhlahumun keskellä.

– Ahon touhujen seuraaminen läheltä on ollut hauskaa – se, mitä hän tekee jäällä ja kuinka kilpailukykyinen hän onkaan, pakki sanoi Canesin nettisivuilla.

– Aho ei halua koskaan hävitä. Hän on räjähtävä kiekon saadessaan, ja kuka tahansa voi nähdä Ahon kasvaneen itseluottamuksen. Aho on erityinen pelaaja.

Suomalainen viilettää neljän pelin maaliputkessa – 7+0=7. Kymmenessä edellisessä koitoksessa saldo puolestaan on 9+5=14.

– Tässä pelissä uusien kokoonpanokoostumusten myötä jokainen ketju hoiti työnsä. Boston on loistava joukkue, ja heidän kärkipaikkaansa on syynsä.

– He pelaavat hyvin, meidän piti tuoda kaukaloon parhaamme.

Ahon koko kauden saldo on 21+23=44. Se on toiseksi eniten joukkueessa heti tshekki Martin Necasin (21+24=45) jälkeen.