New York Islandersin suomalaishyökkääjä Aatu Räty siirtyy isossa vaihtokaupassa Vancouver Canucksiin.

Vaihtokaupan isoin palanen on Canucksin kapteeni ja supertähti Bo Horvat, joka suuntaa New Yorkiin. Rädyn ohella Canucks saa vaihtokaupassa Anthony Beauvillierin ja TOP-12 -valinnalta suojatun ykköskierroksen varauksen tulevalle kesälle (2023).

Jukureista NHL:ään ponnistanut Räty on Islandersin vuoden 2021 kakkoskierroksen varaus. Kärpät-kasvatti on tehnyt tällä kaudella NHL:n puolella 12 ottelussa tehot 2+0. Lupaava keskushyökkääjä on summannut AHL:ssä 27 ottelussa tehopisteet 7+8=15.

Horvatista tulee kertaheitolla Islandersin tasaisen hyökkäyskaluston ykköstykki. 27-vuotias kanadalainen on mättänyt tällä kaudella 49 ottelussa huimat 31 maalia ja 54 tehopistettä. Horvatin 5,5 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy ensi kesänä.

LUE MYÖS: Aatu Rädyn pelaajakauppa aiheuttaa NHL:lle kiusallisen ongelman

New York Islanders

@NYIslanders
#Isles News: The New York Islanders have acquired Bo Horvat from the Vancouver Canucks, in exchange for Anthony Beauvillier, Aatu Raty and a conditional first round selection in the 2023 NHL Draft.