NHL:n pistepörssiä johtava Edmonton Oilersin Connor McDavid on ollut alkukaudesta uskomattomassa tehovireessä. Hänen 92 (41+51) pinnaa ovat syntyneet vain 50 pelissä, ja NHL:n nettisivuilla kerrottiin, että kanadalainen voi nousta pian legendaaristen nimien rinnalle.

McDavid voi pian olla viides pelaaja NHL:n historiassa, joka on kyennyt sataan pisteeseen 55 ottelun aikana useammalla kuin yhdellä kaudella.

Sataan pisteeseen 55 ensimmäisessä ottelussa ovat pystyneet suomalaisista Jari Kurri kahdesti. Tilastokärki on Wayne Gretzky 11 kerralla perässään Mario Lemieux (8) ja Phil Esposito (3).

Pelaaja voi tehdä myös oman ennätyksen, sillä nopeimmin sadan pisteen raja on rikkoutunut 53 kamppailussa kaudella 2020-21.

– Hän johtaa esimerkillään, mutta on jo siirtymässä johtajuuden uuteen vaiheeseen. Nyt hän pystyy lisäksi pitämään muutkin pelaajat korkeammalla tasolla ja saamaan heistä yhä vastuullisempia, Oilers-luotsi Jay Woodcroft arvioi.