Pelicansin tshekkihyökkääjä Lukas Jasek on jäänyt viime hetkillä sivuun joukkueensa kokoonpanosta tänään tiistaina, kun Pelicans pelaa parhaillaan kotiottelua Lukkoa vastaan.

Jasek oli alun perin merkattu Pelicansin ykkösketjun sentteriksi. Hänen paikkansa kokoonpanosta otti Konsta Hirvonen.

Jasekin poissaolon syynä on hänen aiemmin saamansa kahden ottelun pelikielto, joka meni osittain päällekkäin viime viikon Ruotsin EHT-turnauksen kanssa, jossa Jasek oli myös mukana Tshekin paidassa. Tämä aiheutti sekaannusta pelikiellon päättymisen suhteen.

Liigan kurinpitodelegaatio tuomitsi Jasekille kahden ottelun pelikiellon 3. helmikuuta pelatun Pelicans-SaiPa-ottelun jälkeen. Tuon jälkeen Jasek oli sivussa SaiPa-ottelusta 4.2. ja HPK-ottelusta 10.2. HPK-ottelun aikaan Jasek oli Tshekin EHT-joukkueen matkassa.

Pelicans on saanut Liigalta myöskin lisäsanktiouhkauksen asian tiimoilta.

– Organisaationa näemme asian niin, että määrätty rangaistus on kärsitty ja pelaaja on vapaa pelaamaan. Emme halua työnantajana rajoittaa pelaajan oikeutta harjoittaa ammattiaan, mutta Liigalta tulleen lisäsanktiouhkauksen vuoksi emme kuitenkaan halua asettaa pelaajan tai joukkueen tulevaisuutta uhatuksi, kommentoi Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen seuran tiedotteessa.

Liiga tiedotti hieman myöhemmin, ettei Jasekin pelikielto voi kulua sen aikana, jolloin hän oli maajoukkueen mukana. Liigan twiitin mukaan asiasta on tiedotettu myös Pelicansille keskiviikkona 8. helmikuuta.

Tällä kaudella Jasek on pelannut Pelicansissa 47 ottelua tehopistein 16+18=34. Hän on joukkueen paras pistemies.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
Lukas Jasek jää sivuun illan Lukko-ottelusta Liigalta tulleen lisäsanktiouhkauksen vuoksi 🆘

Konsta Hirvonen nousee Pelicansin pelaavaan kokoonpanoon 🏒

Tiedote: bit.ly/3K2XvL7

#PelicansFi #Liiga

Liiga

@smliiga

Liiga

@smliiga
Pelicansin Lukas Jasekille määrättiin 4.2.2023 kahden ottelun pelikielto huitomisesta. Pelikiellon aikana Jasek osallistui Tshekin maajoukkueen toimintaan, jolloin hänen pelikieltonsa Liigassa ei voi kulua.

#Liiga #PelicansFi
Näin ollen 10.2.2023 pelatun ottelun ei voida laskea vaikuttavan Jasekin kärsittävän pelikiellon kulumiseen. Asia on saatettu Pelicansille tiedoksi jo keskiviikkona 8.2.2023.

#Liiga #PelicansFi