Liigajoukkue Ässien paras pistemies Derek Barach koki keskiviikkona SaiPa-pelissä kovan kohtalon. Hän sai suihkukomennuksen todella kyseenalaisella tavalla.

Lappeenrantalaisten Antoine Morand pomputteli kiekkoa keskialueella, mutta sentterin meno pysähtyi Barachiin. Hän taklasi kotijoukkueen pelaajaa videokuvan perusteella keskivartaloon kylki edellä.

Liigan sivuilla tämän ulosajon syyksi oli kirjattu pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus.

Asia herätti kummastusta sosiaalisessa mediassa paljon, eikä lainkaan suotta.

– Siis oikeesti pomputat kiekkoa neljä kertaa keskialueella ja yllätys yllätys joku tuleekin vastaan! Miten toi ois sitten pitänyt puolustaa pois, puhaltamallako, jääkiekkovaikuttaja Ismo Lehkonen kummasteli.

– Tämä on kyllä ikävä homma, että jääkiekon pelaamisesta rankaistaan meidän kotoisessa liigassa, muun muassa valmentajana tutuksi tullut Elmo Aittola hämmästeli.

– Eihän tuo edes osu päähän ja ihan sama vaikka osuisi kun kesähöntsäjengin kaveri neppailee alkuhöntsää keskellä kenttää ilman mitään pelkoa, Aittola jatkoi.

– Jääkiekon pellaamista ja ulos, yksi kirjoitti.

– Siis tuliko tästä jäähy, toinen kummasteli.

Liiga tiedotti muun muassa Twitterissä, että Barach ei lopulta saanut pelikieltoa – voisi kaiketi sanoa, että onneksi. Kyseinen peli päättyi Ässien 4-3-voittoon.