Täksi kaudeksi IK Oskarshamnin riveihin siirtynyt Antti Suomela jahtaa tällä hetkellä peräti 30 vuotta vanhaa maaliennätystä.

28-vuotias suomalaishyökkääjä on esiintynyt tällä kaudella 46 ottelussa hurjin tehopistein 35+28=63. Kyseisillä tehoilla Suomela on piste- ja maalipörssin kärkipaikalla. Aiemmin kukaan suomalainen ei ole pystynyt yhtä koviin tehoihin tai maalimäärän yhden SHL-kauden ajan.

Tulikuuman Suomelan kohdalla on kuitenkin vielä täysin mahdollista, että hän tulee rikkomaan myös Ruotsin pääsarjan kaikkien aikojen maaliennätyksen, jota pitää hallussaan Håkan Loob. Hyökkääjä iski kaudella 1982-83 peräti 42 maalia. Kyseiseen temppuun hän tarvitsi 22-vuotiaana ainoastaan 36 ottelua.

Suomelalla on vielä viisi ottelua aikaa rikkoa Loobin ennätys. Seuraavan kerran IK Oskarshamn on tositoimissa tiistai-iltana, kun vastaan asettuu sarjajumbo Malmö Redhawks.

SHL:n pistepörssin tilanne: