Kärpissä tällä kaudella lainalla pelannut puolustaja Topi Niemelä on vaihtamassa maisemaa liigakauden jälkeen.

The Athletic -sivusto uutisoi, että 20-vuotias suomalaislupaus on liittymässä AHL-seura Toronto Marliesin mukaan heti, kun kausi päättyy oululaisseuran osalta. Ratkaisu on odotettu, sillä Niemelä on NHL-seura Toronto Maple Leafsin sopimuspelaaja, mutta hänellä ei ole vielä lainkaan AHL- tai NHL-kokemusta.

Kuluvalla kaudella Niemelä on esiintynyt Kärpissä 56 ottelussa tehopistein 8+9=17. Vaikka tehoja ei ole syntynyt odotettuun tahtiin, niin kehitystä on tapahtunut huomattavasti.

– Emme ole yhtään huolissaan hänen pistetuotannostaan. Tämä on tavallaan vain hyvä juttu, sillä hän on jatkanut kehittymistään puolustuspelaamisen eri osa-alueilla, joita tarvitaan NHL:ssä pelaamiseen, Maple Leafsin apulais-GM ja pelaajien kehitysjohtaja Hayley Wickenheiser sanoi The Athleticille.