Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen urakka MM-kisoissa käynnistyi yllättävän nihkeästi, kun isäntämaa Sveitsi kaatui maalein 4-2.

Pikkuleijonat hallitsi ottelun tapahtumia selvästi etenkin ensimmäisessä erässä, jossa ei kuitenkaan nähty maaleja. Lähimpänä maalintekoa oli Tuomas Uronen, jonka ohjaus pysähtyi Sveitsin maalin ylärimaan.

Toisessa erässä Suomi maalihanat vihdoin auki, kun ensin Emil Järventie onnistui iskemään kiekon maaliin, ja vain hetkeä myöhemmin Tom Leppä vei joukkueen jo kahden maalin karkumatkalle. Pikkuleijonien johtoasema ei pitänyt kuitenkaan kauaa, vaan Sveitsi nousi vielä erän loppupuolella tasoihin.

Kolmannessa erässä Sveitsillä olisi saumoja siirtyä jopa johtoon, mutta Suomi säästyi takaiskuilta maalivahti Eemil Vinnin avustuksella. Ottelun voittomaalin taituroi puolestaan komealla yksilösuorituksella kapteeni Kasper Halttunen. Kamppailun viimeisen 4-2-osuman iski tyhjiin Jesse Nurmi.

Pikkuleijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavan kerran jo perjantaina. Näet otteluohjelman ja tulokset täältä.

Maalikooste:

Sports on Max 🇫🇮

@sportsonmaxfi
Suomi voittaa! 🦁

Sveitsi kaatuu turnauksen avausottelussa lukemin 4-2. Videolta ottelun maalikooste! 👇

#U18fi #Pikkuleijonat #mmkisat