Maailman vanhin seurajoukkueturnaus Spengler Cup järjestetään jälleen vuoden lopulla Sveitsin Davosissa. Perinteikäs turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1923.

Suomalaisseuroista turnaukseen osallistuu tänä vuonna KalPa. Se oli turnauksessa mukana viimeksi vuonna 2018 ja voitti tuolloin myöskin ensimmäisenä suomalaisjoukkueena turnauksen mestaruuden. KalPa kutsuttiin mukaan myös vuoden 2021 turnaukseen, mutta koronarajoitusten vuoksi kyseinen turnaus jouduttiin perumaan.

– On koko seuralle kunnia-asia päästä edustamaan suomalaista seurakiekkoilua Spengler Cupiin. Se kertoo siitä, että viime kausi on mennyt hyvin. Turnaus tuo hienon lisämausteen tulevaan Liiga-kauteen, kun pääsemme tosissaan haastamaan eurooppalaisia huippujoukkueita, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo seuran tiedotteessa.

Muut turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat KalPan ja turnausisäntä HC Davosin lisäksi toinen sveitsiläisseura HC Ambri-Piotta, ruotsalaisjoukkue Frölunda HC, tshekkiläinen HC Dynamo Pardubice sekä Kanadan maajoukkue. Turnauksen lohkojako ja otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.