Pelicansin ensi kauden joukkueen rakentaminen etenee. Lahtelaisseura vahvistuu puolustaja Kasper Puutiolla, 20, ja hyökkääjä Oliver Kiljusella, 25. Kumpikin sopimus on yksivuotinen, mutta Kiljusen sopimus sisältää myös option kaudesta 2024-25.

Puutio on pelannut viime kaudet KalPassa. Päättyneellä kaudella hän iski 48 ottelussa tehot 3+8=11.

– Pelicans saa minusta nälkäisen ja motivoituneen kahden suunnan kiekollisen puolustajan. Unelmani ovat NHL:ssä, mutta niin klisee kuin se onkin, menen päivä kerrallaan eteenpäin ja pyrin kehittymään koko ajan kohti isompaa roolia, Puutio kommentoi Pelicansin verkkosivuilla.

– Kasper on aivan poikkeuksellinen pelaaja Suomen mittakaavassa. Kaveri on valittu alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi ja omaa erinomaiset pelitaidot hyökkäyssuuntaan. Hän haluaa selkeästi isompiin ympyröihin. Olemme todella iloisia, että Kasper halusi tulla juuri Lahteen kehittymään NHL-tason puolustajaksi, kommentoi Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Kiljunen puolestaan siirtyy Lahteen HPK:sta. Viime kaudella hän keräsi 30 ottelussa tehot 1+4=5.

– Halusin tarttua Pelicansin tarjoamaan mahdollisuuteen, koska olen kuullut paljon hyvää niin valmennuksesta kuin organisaation toiminnasta yleisestikin. Tavoitteeni on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja ennen kaikkea ehjänä, koska viime kausi oli kokonaisuudessaan aika vaikea ja risainen, Kiljunen sanoo.