Ruotsi on kohdannut kevään MM-kisojen alla melkoisen tähtipelaajien joukkokieltäytymisen kaikkien suurimpien NHL-nimien ilmoitettua yksi toisensa jälkeen MM-kisamatkan jäävän tältä vuodelta väliin.

Uusin takaisku on Boston Bruinsin tähtipuolustaja Hampus Lindholmin poisjäänti. 29-vuotias Lindholm olisi ollut Tre Kronorin selvä ykköspuolustaja. Mies nakutti 80 runkosarjapelissä NHL-uransa ennätystehot 10+43=53.

– Olen todella pahoillani joutuessani jättämään kisat välistä. Huomasimme tänään, että olen pelannut viimeisen kuukauden ajan jalkamurtuman kanssa. Olin hyvin innoissani MM-kisoista ja tuntuu surulliselta, etten saa edustaa Tre Kronoria varsinkin, kun oma pelini kulkee tällä hetkellä niin hyvin. Myös päävalmentaja Sam Hallam on hieno ihminen ja valmentaja. Mutta valitettavasti näin, Lindholm kommentoi Aftonbladetille.

Lindholm on edustanut Ruotsia MM-tasolla vain vuonna 2018, jolloin Ruotsi juhli MM-kultaa.