Tampereella ja Riikassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen toisen isäntämaan, eli Latvian taival kohti menestystä mutkistui heti kärkeen pahasti mollivoittoisen viikonlopun takia.

Maa avasi kisat kahdella tappiolla ja tehottomasti. Ensiksi Kanada murskasi isännät 6-0 ja lauantaina Slovakia oli niukasti parempi maalein 2-1.

Latvialaispelaaja Oskars Cibulskis kertoi tuntemuksiaan Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla toisen pelin jälkeen.

– Teimme hyvää työtä, mutta kaveri iski taas ensimmäisen maalin aikaisin. Meidän olisi osuttava ylivoimalla paremmin, se on erittäin tärkeää.

Jo kohdatuista joukkueista ainakin Slovakia kuuluu Latvian päävastuksiin, joten siinä mielessä niukka tappio oli paha takaisku. Kisaisäntä kohtaa vielä Tshekin, Sveitsin, Kazakstanin, Norjan ja Slovenian.

Noista peleistä olisi otettava pinnoja kovalla prosentilla, ettei korttitalo lässähdä totaalisesti. Jatkopaikkahaaveiden karkaaminen paljon ennen lohkon päättymistä on mahdollista jo nyt.

Yksi pahaisku Latvialle oli myös lauantainen Norjan ja Kazakstanin kohtaaminen. Jälkimmäinen järjesti kenties pienimuotoisen yllätyksen ottamalla 4-3-voiton voittomaalikisassa. Isäntien kannalta se, mutta varsinkin kummankin maan pääseminen pisteille teki taatusti pahaa.