Liigan avaaminen ja joukkuemäärä ovat herättäneet keskustelua viimeisten vuosien aikana runsaasti. Tällä hetkellä kotimaamme pääsarja on suljettu ja siellä pelaa 15 joukkuetta.

Tulevina vuosina Liiga-jäillä nähdään kenties uusia seuroja, joista osa on toki menneiltä vuosilta tuttuja. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi MTV Urheilulle, että Mestiksessä on neljä seuraa, jotka ovat ilmoittaneet tavoittelevansa paikkaa Liigassa pidemmällä tähtäimellä.

– Joensuusta Jokipojat, Rovaniemeltä RoKi sekä pääkaupunkiseudulta Jokerit ja Kiekko-Espoo ovat kiinnostuneet Liigasta. Toivon, että näiden neljän alueen seurat ja kaupungit laativat yhdessä strategiansa etukäteen valmiiksi. Unelma on auki, sen eteen kannattaa tehdä töitä, Hiltunen sanoi.

Jos nousijakandidaatin urheilullinen uskottavuus on kohdillaan ja taloudelliset edellytykset täyttyvät, ei Hiltusen mukaan olisi mahdotonta lisätä yhtä joukkuetta Liiga-kentille.

– Parillinen määrä liigajoukkueita on sarjaohjelman teon kannalta aina parempi kuin pariton, Hiltunen vertaili.