Suomen Jääkiekkoilijat Ry (pelaajayhdistys) on ilmaissut pettymyksensä Liigan päätökselle pitää sarja toistaiseksi suljettuna. Liigan ja Mestiksen pelaajat ovat lähes yksimielisesti avoimien sarjojen ja karsintojen kannalla.

Liiga tiedotti torstaina, ettei se ota vastaan uusia lisenssihakemuksia Mestis-seuroilta kaudeksi 2024–25. Päätös sulkee hallitsevalta Mestis-mestarilta Kiekko-Espoolta sekä paluun Suomen jääkiekkoon tekevältä Jokereilta ovet paluusta Liigaan ainakin kahden seuraavan kauden osalta.

Pelaajayhdistys järjesti keväällä 2023 kyselyn kaikille Liigan ja Mestiksen pelaajille, johon vastasi yhteensä 465 pelaajaa. Pelaajilta kysyttiin, että tulisiko Liigan ja Mestiksen välillä olla mahdollisuus nousta ja tippua urheilullisen menestyksen perusteella. Jopa 98 prosenttia vastanneista oli avoimien sarjojen kannalla.

– Jääkiekko on pelaajien peli ja pelaajien mielipide tulisi olla se kaikista tärkein tässäkin asiassa. Pelaajayhdistys tukee vahvasti kaikin tavoin avointa Liigaa ja haluaa myös olla mukana kehittämässä sarjajärjestelmiä yhteistyössä Liigan ja Jääkiekkoliiton kanssa, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoi tiedotteessa.