Jokerien paluu Suomen kiekkokaukaloihin käynnistyi isosti tällä viikolla, kun seura julkisti pelaajarunkonsa ensi kauden Mestikseen.

Joukkueella on tällä hetkellä sopimus 11 hyökkääjän, yhdeksän puolustajan sekä kahden maalivahdin kanssa, joten lisävahvistuksia on siis vielä tulossa. Yksi sellainen saattaisi mahdollisesti olla kokenut hyökkääjä Olavi Vauhkonen.

– Olavi Vauhkonen oli sanonut viime syksynä, että haluaisi lopettaa uransa Jokereissa. Siinä voisi olla yksi paluumuuttaja, Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen kirjoitti Twitterissä.

34-vuotias Vauhkonen on kotoisin Helsingistä ja hän on Jokerien kasvatti. Hän nousi seuran junioriputken läpi aina silloiseen SM-liigaan saakka ja otti ensiaskeleensa Suomen pääsarjassa nimenomaan Jokerien paidassa. Sittemmin Vauhkonen on kirjauttanut Liiga-urallaan tililleen 516 runkosarjaottelua (114+126=240) sekä 35 pudotuspeliä (9+2) edustaen Jokerien lisäksi SaiPaa, Lukkoa, Sportia ja Tapparaa.

Menneellä kaudella Vauhkonen edusti peräti kolmea eri seuraa. Hän pelasi ensin Sveitsin kakkossarjassa HC La Chaux-de-Fondsissa kuusi ottelua (0+2), sitten SaiPassa 18 ottelua (2+4) ja loppukausi sujui Tshekin pääsarjassa HC Sparta Prahassa, jossa hän pelasi 12 runkosarjaottelua (3+1) sekä kuusi pudotuspeliä (1+0). Vauhkosella ei ole toistaiseksi sopimusta minnekään ensi kaudeksi.