Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi. GM Jarmo Kekäläinen on etsinyt uutta miestä penkin taakse läpi kesän.

NHL-toimittaja Darren Dregerin mukaan Kekäläisen etsintätyö on valmis. Columbuksen seuraava päävalmentaja on Mike Babcock, 60.

– Memorial Cupin ympärillä on spekuloitu, että Mike Babcock tulee palaamaan NHL:ään Columbus Blue Jacketsin uutena valmentajana ja viivytys sopii yhteen sen kanssa, että hänen voimassaoleva sopimuksensa Toronton kanssa päättyy tämän kuun lopussa, Dreger kirjoittaa.

Babcock on tehnyt pitkän uran NHL-päävalmentajana. Hän on koutsannut Anaheim Ducksia, Toronto Maple Leafsia ja Detroit Red Wingsiä, jonka hän valmensi kertaalleen myös mestaruuteen.

Babcockin NHL-ura katkesi Torontossa kohujen saattelemana kaudella 2019-20. Välittömästi Babcockin jälkeen mediassa levisi tarina siitä, miten konkarivalmentaja oli määrännyt tulokaspelaaja Mitch Marnerin tekemään listan, jossa hän määritteli Toronton pelaajat ahkerimmasta laiskimpaan. Marnerin yllätykseksi Babcock näytti listan myös muillekin Toronton pelaajille. Marner murtui tapauksen johdosta kyyneliin ja muut pelaajat suuttumaan valmentajalle, joka oli asettanut tulokkaan vaikeaan asemaan.

Kovaotteinen Babcock ei ole kaikkien muidenkaan aiempien pelaajiensa suosiossa. Hänen kovaäänisin kriitikkonsa on ex-puolustaja Mike Commodore.

– Hei Mike Babcock. Sait yksinkertaisesti pelaajasi hylkäämään sinut. He hylkäsivät sinut, koska olet hirveä ihminen, Commodore kirjoitti potkujen aikaan Twitterissä.

– Olet keskinkertainen valmentaja, jolla on äärimmäisen ylisuuri ego. Sait vihdoin mitä ansaitsit, sinä itsekäs kusipää. Kiekkomaailma on haltioissaan.

Torontosta lähdön jälkeen Babcock on valmentanut Saskatchewanin yliopistojoukkuetta USports-sarjassa kaudella 2021-22.