Muutaman vuoden päästä pääkaupunkiseudulla saatetaan taas nähdä kolme Liiga-joukkuetta. Sekä Kiekko-Espoo että Jokerit ovat puhuneet julkisuudessa tavoitteistaan nousta Liigaan.

Paikallispelit toisivat uudenlaista säpinää Uudenmaan kiekkoiluun, mutta Helsingin Sanomien haastattelussa HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen on vähäsanainen Jokereiden ja Kiekko-Espoon nousuaikeista.

– En ole rehellisesti miettinyt asiaa, minulla on ollut fokus täysin omassa työssäni. Keskityn täysin HIFK:hon, ja sen enempää minulla ei ole heidän asioistaan kantaa otettavaa, Salmelainen kommentoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Kommentti on jopa yllättävä, sillä 2010-luvun alkupuolella Jokereiden ja HIFK:n väliset taistelut olivat urheilumaailman ykköspuheenaiheita – sekä hyvässä että pahassa. Esimerkiksi Tampereella paikallisottelut ovat lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä.