Vegas Golden Knights on voittanut historiansa ensimmäisen Stanley Cupin. Se murjoi viidennessä finaalissa Florida Panthersin lukemin 9-3 ja eteni mestaruuteen lopulta otteluvoitoin 4-1.

Vegas meni jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle. Tuon Florida onnistui vielä kaventamaan toisen erän alussa, mutta sen jälkeen Vegas painoi kaasun pohjaan ja iski neljä maalia kyseiseen erään. Päätöserässä Vegas teki vielä kolme maalia ja Panthers kaksi.

Kamppailun tehokkain pelaaja oli hattutempun viimeistellyt Mark Stone. Vegasin muut maalit iskivät Nicolas Hague, Alec Martinez, Reilly Smith, Mike Amadio, Ivan Barbashev sekä Nicolas Roy. Floridan maaleista vastasivat puolestaan Aaron Ekblad, Sam Reinhart ja Sam Bennett.

Kulunut kausi oli Vegasille vasta sen historian kuudes. Se oli Stanley Cupin finaaleissa myöskin avauskaudellaan 2017-18, mutta hävisi tuolloin Washington Capitalsille.

Vegasin joukkueeseen ei kuulu suomalaispelaajia. Floridan puolelta sen sijaan pettymään joutuivat Aleksander Barkov, Anton Lundell sekä finaalit loukkaantumisen takia missannut Eetu Luostarinen. Sen lisäksi joukkueen apuvalmentajana toimii Tuomo Ruutu.

Pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn voitti tänä vuonna Vegasin Jonathan Marchessault. Hän teki 22 pudotuspeliin tehopisteet 13+12=25 ja sijoittui pistepörssissä toiseksi. Hänen edellään oli ainoastaan ketjukaveri Jack Eichel (22, 6+20=26).