Vancouver Canucks on ostanut ulos ruotsalaispuolustaja Oliver Ekman-Larssonin jättimäisen sopimuksen. Ruotsalaispakin vuosipalkka oli 8,25 miljoonaa dollaria, ja sopimus olisi kestänyt aina kevääseen 2027 saakka.

Vancouver joutuu nyt maksamaan reilut 2,4 miljoonaa dollaria vuodessa Ekman-Larssonille siitä, että hän ei pelaa. Maksut jatkuvat aina kevääseen 2031 asti, ja kokonaissumma on näin ollen huimat 19,3 miljoonaa dollaria.

Ekman-Larsson ei onnistunut missään vaiheessa lunastamaan kovia odotuksia Vancouverissa ja pelaamaan palkkansa mukaisesti. Päättyneellä kaudella hän iski 54 ottelussa tehot 2+20=22. Hänen tehotilastonsa oli 24 pykälää pakkasella.

Ekman-Larsson on ollut vakiokasvu Ruotsin maajoukkueessa. Hän on pelannut seitsemät MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Maajoukkueurallaan hän on voittanut kaksi MM-kultaa, ja kahdesti hänet on valittu MM-kisojen tähdistökentälliseen.