Vuosien ajan Matvei Mitshkov oli yksi hehkutetuimmista pelaajalupauksista. Viime vuosina innostus venäläishyökkääjää kohtaan on laskenut.

Mitshkovilla on vuoteen 2026 asti ulottuva sopimus Pietarin SKA:n kanssa. Ennen sitä hyökkääjälupauksen siirto Pohjois-Amerikkaan on epätodennäköinen.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman kertoi podcastissaan, että NHL-seuroilla on ollut vaikeuksia saada yhteyttä venäläislupaukseen.

– Tiedämme, että hän on tulossa varaustilaisuuteen. Monet seurat ovat vihjanneet, että ei ole varmaa, haluaako Mitshkov puhua heille ennen varaustilaisuutta.

NHL-joukkueet ovat yrittäneet puhua Mitshkoville kauden mittaan, mutta keskustelut ovat jääneet käymättä.

– Seurojen on täytynyt juosta hänen perässään KHL-otteluiden jälkeen, mutta hänen kanssaan ei ole pystynyt puhumaan, eikä hänen yhteistyöhalukkuudestaan ole tietoa, Friedman kertoo.

– Onko joku tietty joukkue, johon hän haluaisi mennä, ja siksi hän toimii näin? Toki vielä on pitkä matka varaustilaisuuteen, mutta tämä on mysteeri.

Mitshkovin lähipiirissä on koettu kauden aikana synkkiä hetkiä, mikä voi osittain selittää haluttomuutta haastatteluihin. Hänen isänsä kuoli huhtikuun alussa Sotshissa.

Andrei Mitshkov, 51, oli sunnuntaina poistunut asunnoltaan ja sanonut palaavansa pian. Hän ei palannut koskaan, vaan katosi. Tiistaina Venäjän jääkiekkoliitto tiedotti, että Andrei Mitshkovin ruumis oli löytynyt lammesta tämän kodin läheltä.