Matvei Mitshkov on yksi NHL:n varaustilaisuuden mielenkiintoisimmista nimistä. Hän olisi taitojensa puolesta todennäköinen kakkosvaraus, mutta kaukalon ulkopuolella hän ei ole vakuuttanut samalla tavalla.

NHL-seuroilla on ollut vaikeuksia saada yhteyttä venäläislupaukseen KHL-kauden aikana. Vaikka Mitshkovin perässä on juostu otteluissa, ei häntä ole saatu haastatteluun.

Washington Capitalsin kykyjenetsijä Andrei Nikolishin puhui suunsa puhtaaksi nuoresta venäläisestä Slippery Ice -podcastissa.

– Pelaajasta on kerätty kokonaisvaltaista tietoa, miten hän puhuu yhteistyökumppaneille, miten hän kommunikoi valmentajien kanssa ja miten hän käyttäytyy kaukalon ulkopuolella, Nikolishin aloittaa.

– Voin näyttää minun ja pelaajan välistä viestinvaihtoa, kun olen halunnut tavata hänet ja haastatella häntä kykyjenetsijän roolissa. En ole eläessäni nähnyt vastaavaa epäkunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan.

Päättyneellä kaudella Mitshkov pelasi 30 KHL-ottelua ja iski tehot 9+11=20. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2021 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, kun hän paukutti seitsemään otteluun tehot 12+4=16.