NHL:n kesän 2016 ykköskierroksen varaus Henrik Borgström on palaamassa ensi kaudeksi Eurooppaan hyökkääjän solmittua taannoin kaksivuotisen sopimuksen SHL-seura HV71:n kanssa.

Nyt ruotsalaisseuran fanit ovat kuitenkin saaneet sydämentykytyksiä, sillä Borgströmin päättyneen kauden työnantaja Washington Capitals on tarjonnut seuran NHL-miehistössä vain yhden ottelun pelanneelle taiturille NHL-sopimusta säilyttääkseen suomalaissentterin oikeudet itsellään.

Borgströmin kausi päättyi mestaruusjuhliin Capitalsin AHL-seuran riveissä. HV71:n urheilujohtaja Kent Nordbergin mukaan suomalainen tulee pelaamaan Ruotsissa ensi kaudella NHL-tarjouksesta huolimatta.

– Hän pelaa HV71:ssä, siitä ei ole epäilystäkään. Katsotaan lähemmin, milloin hän saapuu tänne, sillä hänellä on Suomessa asepalvelus suoritettavanaan. Hän liittyy mahdollisesti riveihimme muita myöhemmin, mutta joka tapauksessa hän tulee pelaamaan täällä, Norberg vahvistaa Jönköpings-Postenille.

Borgström pelasi päättyneellä kaudella AHL:ssä 55 runkosarjaottelua tehopistein 8+13=21. Pudotuspeleissä hyökkääjätaituri summasi 14 ottelussa pisteet 2+4=6. Borgström on pelannut urallaan 111 NHL-ottelua (13+13=26).