Liiga-kausi lähestyy kovaa vauhtia. Iso osa joukkueista alkaa olemaan jo valmiina, mutta vapailla markkinoilla riittää vielä laadukkaita pelaajia. Etenkin maalivahdeissa on runsaasti tarjontaa.

NHL-kokemusta omaavista pelaajista vapailla markkinoilla ovat vielä Christopher Gibson ja Sami Aittokallio. Gibson pelasi viime kaudella 20 AHL-ottelua Coachella Valley Firebirdsissa torjuntaprosentilla 89,4. Aittokallio taas pelasi 27 ottelua Saksan pääsarjassa torjuntaprosentilla 90,7.

Maailmanmestareista vapaina ovat Frans Tuohimaa ja Niko Hovinen. Tuohimaa pelasi viime kaudella Jukureissa 34 ottelua torjuntaprosentilla 89,5, mutta hän siirtyi loppukaudesta Skellefteån riveihin, jossa neljässä ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,8. Hovinen puolestaan päätti kautensa kakkosvahtina Tapparassa. Sportissa hänen torjuntaprosenttinsa 20 ottelussa oli 89,3 ja Tapparassa neljässä ottelussa 91,5.

HPK:n maalin suulla aiempina vuosina loistanut Eetu Laurikainen on myös vailla seuraa. Hän pelasi viime kaudella 14 ottelua JYPissä torjuntaprosentilla 88,5. Loppukaudeksi hän siirtyi Sveitsin pääsarjaan, jossa koppi tarttui 14 ottelussa hienosti. Torjuntaprosentti oli 91,2.