NHL:n ensi kesän kärkivarausten joukkoon arvioidun Aron Kiviharjun, 17, siirto TPS:stä HIFK:hon herätti jääkiekkopiireissä paljon keskustelua kesän aikana.

Helsinkiin muuttava superlupaus paljastaa MTV Urheilulle yhden syyn HIFK-siirtonsa takaa.

– Jos katsoo meidän puolustustamme, niin siellä on paljon kovia nimiä. Kilpailu on kuitenkin rehellistä. Jos pelaa hyvin, niin ansaitsee paikkansa kokoonpanosta. Jos ei pelaa hyvin, niin ei ansaitse. Tuo kehittää ja vie itseä eteenpäin. Sitä haluaa vielä enemmän mitata itsestään irti, jotta pääsee vain paremmin ja paremmin seitsemän pelaavan pakin joukkoon, viime kaudella ennakoitua pienempään rooliin TPS:ssä jäänyt Kiviharju ilmoittaa.

– Ympäristö on hienosti pedattu kasaan. Valmentajat ja kokeneemmat pelaajat painottavat joka päivä sitä, että ole vain oma itsesi kentällä ja kentän ulkopuolella. Minun ei tarvitse miettiä virheitä tai epäonnistumisia – sen kuin vain menen ja suoritan. Ei tule turhaa stressiä, Kiviharju kiittelee.

Nuoresta iästään huolimatta kypsältä jalat maassa -tyypiltä vaikuttava superlupaus antaa kiitosta myös perheelleen.

Kiviharju pelasi viime kaudella TPS:n riveissä 21 Liiga-ottelua tehoin ja merkkautti niissä kolme syöttöpistettä.