Jokerit on hankkinut uuden vahvistuksen sentteriosastolleen. Mestis-seura on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen Teemu Henritiuksen, 30, kanssa. Henritius on Jokereiden oma kasvatti.

– Henritius tuo keskushyökkääjäosastollemme lisää laatua ja leveyttä, minkä lisäksi joukkueeseen tärkeää johtajuutta ja kokemusta. Olemme ylpeitä siitä, että saamme tarinaamme mukaan pelaajan, jolla on vankka tausta Jokereiden junioreista, sanoo Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

Viime kaudella Henritius pelasi Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. 32 ottelussa hän keräsi tililleen tehot 2+9=11.

Ennen siirtoaan Saksaan Henritius pelasi pitkään Liigassa. Hän pelasi seitsemän peräkkäistä kautta Mikkelin Jukureissa. Parhaalla kaudellaan 2018-19 Henritius nakutti 57 ottelussa tehot 8+15=23.

– On ollut ilo katsoa, miten Jokereiden toiminta on lähtenyt uudestaan käyntiin. Kesän aikana itsellä vahvistui se tunne, että olisi hienoa palata takaisin kotiin ja päästä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon. Fiilis on nyt tosi iloinen ja positiivinen, Henritius kertoo.

Henritiuksen on määrä pelata heti tiistaina, kun Jokerit kohtaa Helsingin jäähallissa Imatran Ketterän.