Ässien hyökkääjä Lenni Hämeenaho on aloittanut Liiga-kauden ryminällä.

Vasta 18-vuotias huippulupaus on tällä hetkellä yksi sarjan parhaimmista maalintekijöistä, kun yhdeksässä ottelussa on syntynyt peräti kahdeksan osumaa. Liigan maalipörssissä edellä on vain Ilveksen Petr Kodytek, joka on pöllyttänyt maaliverkkoja yhdeksän kertaa.

Ilta-Sanomien asiantuntija Raimo Summanen on seurannut Hämeenahon uraa jo pidempään. Hänen mukaansa Ässät-lupauksen kyvyt tulivat hyvin esiin jo vuosia sitten.

– Lennistä paistoi heti silmään kyky oppia yksityiskohtia. Monet pelaajathan oppivat asioita yritysten ja erehdysten kautta, mutta Lennillä on poikkeuksellinen kyky oppia nopeasti. Aistin heti tavatessamme, että nyt ei ole kyse ihan peruspelaajasta.

– Perusasiat ovat niin hyvällä tasolla, ja lisäksi hän on tähän mennessä erinomaisesti sopeutunut aina uudelle tasolle ja pystynyt toteuttamaan omaa käsikirjaansa, Summanen kehuu IS:n haastattelussa.