Liigassa viime vuosina kovia maalimääriä latonut Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen, 28, palasi viime viikolla takaisin kaukaloon oltuaan noin kaksi kuukautta sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Meskanen selvisi lopulta loukkaantumisestaan suhteellisen vähällä, sillä lopputulos olisi voinut olla paljon, paljon karumpi.

Syyskuun ottelussa HPK:ta vastaan Meskanen kaatui ja liukui tolppaa päin. Hän ajatteli saaneensa tilanteessa vain puujalan ja pelasi kyseisen ottelun loppuun saakka iskien tällin jälkeen vielä maalinkin. Vamman todellinen vakavuus alkoi selvitä Meskaselle vasta myöhemmin.

– Kotona katselin vain, kun jalka turposi turpoamistaan ja kipeytyi minkä kerkeää. Aika ilmapallo se oli aamulla. Laitoin sitten lääkäreillemme viestiä, että onkohan tämä nyt ihan normaalia? Meskanen muistelee Iltalehdelle.

Meskanen suuntasi seuraavana päivänä kohti Tampereen yliopistollista sairaalaa, jossa hänelle tehtiin magneettikuvaukset. Niistä selvisi, että pieni valtimo oli revähtänyt auki ja reiden sisään oli yön aikana ehtinyt vuotaa noin pari litraa verta. Meskaselle suoritettiin hätäleikkaus, joka pelasti miehen jalan ja sitä kautta myös jääkiekkoilijan uran.

– Sanottiin, että jos päivänkin olisin pystynyt olemaan kotona, jalka olisi todennäköisesti pitänyt amputoida pois. Mutta kun se oli silloin aamulla noin tuplakokoinen toiseen reiteen verrattuna, niin omat hälytyskellot soittivat siinä kohtaa. Sinällään siinä ei ollut hätää, Meskanen huomauttaa.

Lääkärit kertoivat Meskaselle, että tämäntyyppinen loukkaantuminen on hyvin harvinainen.

– Paljon huonoa tuuri siinä oli. Osuman pitäisi tulla noin viiden sentin alueelle tietyssä kulmassa ja tietyllä kovuudella, että noin voisi käydä.

Nyt Meskanen on pelannut loukkaantumisjaksonsa jälkeen kaksi ottelua. Tällä kaudella hän on kaikkiaan pelannut Liigassa neljä ottelua pistein 2+1 ja CHL:ssä viisi ottelua tehoin 2+2.