Liiga on saanut viime aikoina paljon rapaa niskaansa liigalisenssiin liittyen. TUTO on esimerkiksi kertonut, ettei ole saanut Liigalta vastauksia tarkentaviin kysymyksiinsä lisenssin ehtoihin liittyen.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi asiaa MTV Urheilun haastattelussa. Hän myöntää, että viestintä ei ole ollut riittävää.

– Ei ole varmasti, koska ei ole käyty niin syvällisiä keskusteluita hakijaseurojen kanssa, että miten Liiga toimii. Ei ole vielä istuttu alas ja käyty läpi, että miten tämä malli toimii, Hiltunen sanoo.

– Ja sitten he taivastelevat ymmärtämättä kokonaisuutta.

Yksi kysymys on herättänyt erityisesti ihmetystä kiekkopiireissä: miksi Liiga-osake pitää maksaa kerralla? Ennen sen on voinut maksaa useissa erissä vuosien mittaan.

– Raha pitäisi maksaa kertaluonteisesti johtuen siitä, että Liiga joutuu maksamaan putoavalle seuralle sen. Ei se (putoaja) voi odottaa viittä vuotta sitä maksua. Sen pitää maksaa velvoitteensa heti pois, se tarvitsee sen rahan heti käteen, Hiltunen sanoo.