Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Columbus Blue Jacketsin venäläishyökkääjä Dmitri Voronkov, 23, harkitsee jättävänsä NHL:n kesken kauden.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen vahvisti sunnuntaina The Athletic -sivustolle venäläismedian väitteen, jonka mukaan Voronkov kärsii koti-ikävästä ja harkitsee tosissaan Venäjälle palaamista.

– Käsittelemme asiaa seuran sisällä. On normaalia, että nuori pelaaja kokee joskus koti-ikävää. Joten käsittelemme asiaa nyt, Kekäläinen sanoi The Athleticin haastattelussa.

Voronkovin viime kesänä allekirjoittamasta kaksivuotisesta NHL-sopimuksesta löytyy pykälä, jonka avulla hän voi jättää Blue Jacketsin tämän vuoden puolella. Tällä hetkellä nuorukaisen ei kuitenkaan uskota tekevän tätä.

Voronkov halutaan osaksi Columbuksen venäläisyhteisöä

The Athletic -sivuston mukaan Voronkov saapui Pohjois-Amerikkaan aivan yksin. Hän ei puhu englantia, joten tämäkin on vaikeuttanut nuoren miehen sopeutumista vieraaseen ympäristöön.

– Hän tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Hänellä on loistava persoonallisuus. Tuntuu, että hänestä pidetään pukukopissa. Hänellä on pilkettä silmäkulmassa. Mitä olen ymmärtänyt, niin hän on ollut hyvä joukkuetoveri, Kekäläinen kehuu.

Kekäläisen mukaan Blue Jacketsin muut venäläispelaajat Ivan Provorov, Kirill Marchenko ja Jegor Tshinakhov auttavat jatkossa entistä enemmän nuorta maanmiestään. Myös ulkopuolisia venäläisapuja on kutsuttu hätiin.

– Aiomme tutustuttaa hänet Columbuksessa asuville venäläisille. Olemme suunnitelleet, että Fedor Tuytin olisi mukana auttamassa, jos hän haluaa. Hän auttoi meitä aiemmin Marchenko kanssa. Hän on hyvä mies ja Columbuksen entinen pelaaja, suomalais-GM kertoo.

Voronkov on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 15 NHL-ottelussa komeat tehot 3+6=9. Blue Jacketsin vuoden 2019 4. kierroksen varaus on pelannut viime aikoina Blue Jacketsin kakkosketjussa Patrik Laineen ja Adam Fantillin vierellä.