Oulun Kärpät teki marraskuussa poikkeuksellisen kovan värväyksen. Seura solmi loppukauden mittaisen sopimuksen Nick Ritchien kanssa.

Ritchie pelasi viime kaudella NHL:ää Arizona Coyotesissa ja Calgary Flamesissa. 74 ottelussa hän iski tehot 13+13=26.

Vielä odotukset Ritchien osalta kannattaa kuitenkin pitää maltillisina. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi uutta vahvistustaan MTV Urheilun haastattelussa.

– Aika vaikea on häntä vieläkään arvioida. Katsotaan ensin viisi peliä ja mietitään sitten. On selvää, että hänen pitää päästä sekä huippuluistelukuntoon että sinuiksi pelin kanssa. Mitä pidemmälle toinen ottelu meni, niin sitä paremmalta hän tuntui. Hänellä on kuitenkin pitkä tauko edellisistä peleistä. Sitten vain yksi harjoitus tiistaina alle ja suoraan putkeen, missä pelataan kolme peliä neljään päivään. Ja vielä kärkiporukat vastassa. Kyllä tämä tarjoaa varmasti hänelle sellaisen kokemuksen, että mitä tuleman pitää, Marjamäki kommentoi.

Lyhyellä otannalla Marjamäelle on kuitenkin kirkastunut, miksi Ritchie ei täksi kaudeksi kelvannut NHL:ään.

– Kyllähän sitä osasi olettaa, että kinttu ei ole varmaan hirveän raikas ainakaan alussa. Hänen pitää treenata ja pelata. Sieltä se pelikunto sitten rakentuu. Mutta kyllä varmasti jaksaminen, luisteluvoima ja nopeus ovat niitä tekijöitä, joiden takia hän ei pelaa tällä hetkellä NHL:ssä.