Suomalaiset kiekkoveljekset Aku Räty (artikkelikuvassa) ja Aatu Räty kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan kaukaloissa Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Kohtaaminen tapahtui AHL:ssä.

Aku, 22, edustaa Arizona Coyotesin farmijoukkue Tucson Roadrunnersia, kun taas Aatu, 21, pelaa Vancouver Canucksin farmiseura Abbotsford Canucksissa. Akun joukkue voitti ottelun lukemin 5-0 ja Aku pääsi viimeistelemään ottelun voitto-osumaksi jääneen 1-0-maalin.

– Olemme kuittailleet toisillemme, että kumman joukkue on parempi. Nyt näemme sen. Olen todella innoissani. Vanhempani ovat myös täällä. Olen tainnut pelata pari kertaa aikaisemmin veljeäni vastaan. Se on aina jännittävää, Aku kertoi ennen ottelua NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Joukkueet kohtasivat uudelleen jo seuraavana päivänä. Tuolloin Aku ei kuitenkaan ollut joukkueensa kokoonpanossa. Abbotsford tasasi tilit 6-2-voitolla ja Aatu nappasi yhden syöttöpisteen.

Ensimmäistä kauttaan rapakon takana pelaava Aku on viimeistellyt kauden 17 otteluun pisteet 3+6=9. Toista kauttaan Pohjois-Amerikassa kiekkoileva Aatu on puolestaan iskenyt 24 otteluun tehot 7+11=18.

Näet Aku Rädyn tekemän maalin alta tai täältä.

Tucson Roadrunners

@RoadrunnersAHL
The shot/celly combo is simply 🔥🔥🔥

#LetsGoTucson

Tucson Roadrunners

@RoadrunnersAHL
Aku Raty makes it look easy and gives Tucson a 1-0 first period lead 🚨

#LetsGoTucson